Nova vodovodna mreža za stanovnike u delu Prvomajske ulice

U delu Prvomajske ulice, od raskrsnice kod zgrade Tri šešira do ulice Alekse Nenadovića, završeni su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u ukupnoj dužini od 305 metara, prečnika 280 metara.

Vrednost ove investicije je 5, 8 miliona dinara, a poslovi su završeni u predviđenom roku, rečeno je na konferenciji za novinare održanoj ovim povodom.

Izvođač poslova bilo je preduzeće “Poslovnost” iz Niša.

Nakon ispitivanja i hlorisanja mreže, kao i uzorkovanja vode na fizičke i hemijske parametre, 46 potrošača  iz četiri bočne ulice: Jablaničke, ulice Gligorija Dikića, Bojničke i Slogine, povezano je na novoizgrađenu vodovodnu mrežu.

“Pored toga bilo je neophodno izvršiti i povezivanje novoizgrađene sa postojećom mrežom na raskrsnici kod zgrade Tri šešira, nakon čega je stara stavljena van funkcije – objasnio je Staniša Ristić, direktor Javno-komunalnog preduzeća Vodovod. 

Ljiljana Mihajlović, tehnička direktorka JP Urbanizam i izgradnja podsetila je prisutne da tokom izvođenja i ovih i radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Radeta Žunića, nije bilo izmene režima saobraćaja, što je predstavljalo otežavajuću okolnost za izvođače, ali da su, uprkos tome, završeni u roku. 

Javno-komunalno preduzeće “Vodovod” u saradnji sa preduzećem “Crna Trava” obavlja poslove na prevezivanju potrošača na novoizgrađenu vodovodnu mrežu u ulici Radeta Žunića u četiri faze, za šta je izdvojeno milion i 380 hiljada dinara. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *