Novčana podrška za protivgradne strelce i u ovoj godini

Grad Leskovac će nastaviti sa pružanjem finansijske podrške protivgradnim strelcima i ubudućem periodu, a na osnovu ugovora koji je danas u Svečanoj sali grada, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović uručio Žikici Marinkoviću, predsedniku Udruženja „Strelci protivgradne zaštite – Kukavica“. Vrednost ovog ugovora je 5 miliona dinara.

Govoreći o težini posla protivgradnih strelaca, Žikica Marinković, predsednik udruženja “Strelci protivgradne zaštite – Kukavica” još jednom je istako loš odnos koji republika ima prema njima, što još više ističe važnost i značaj pomoći koju im pruža lokalna samouprava.

Iako je služba protivgradne odbrane pod ingerencijom Republičkog hidrometeorološkog zavoda, iz gradskog budžeta je od 2016. do 2019. kupljeno 380 protivgradnih raketa, nabavljena je HTZ oprema za 30 strelaca, rekonstruisano je 11 stanica i redovno je uplaćivan novac udruženju. Za sve ovo izdvojeno je 30,5 miliona dinara, a samo u tekućoj godini pored ugovora koji je uručen danas opredeljeno je  dodatnih 6,2 miliona dinara za protivgradne rakete i rekonstrukciju stanica, dok je nabavka opreme u toku, rekao je gradonačelnik Cvetanović, uz podsećanje da je ovo samo jedan od načina pružanja podrške poljoprivredi na području Leskovca.

Na području grada Leskovca ima 31 protivgradne stanice i angažovano je 60 strelaca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *