Nove mesne zajednice za stanovnike Gornjeg i Donjeg Trnjana

Za izgradnju, odnosno opremanje objekata  mesnih zajednica u Donjem i Gornjem Trnjanu,  koje je danas obišla zamenica gradonačelnika Jasmina Ranđelović, uloženo je ukupno 1 650 000 hiljada dinara. Ona je istakla da lokalna samouprava namerava da i u ovoj godini nastavi trend izdvajanja sredstva za uređenje mesnih zajednica na teritoriji Leskovca.

U ovoj godini iznos koji će biti opredeljen za opremanje i izgradnju  mesnih zajednica iz budžeta grada  je 42 miliona dinara, što je više u odnosu na 2019, kada je po ovom osnovu bilo izdvojeno 36,5 miliona dinara.

“Poslednjih nekoliko godina izdvajaju se značajna sredstva za funkcionisanje mesnih zajednica – dodala je Ranđelović i podsetila da sada sve mesne zajednice imaju uličnu rasvetu, a plaćanje računa za električnu energiju ide na teret grada.

Za adaptiranje zgrade Mesne zajednice u Donjem Trnjanu izdvojeno je 720 hiljada dinara, dok je za izgradnju u Gornjem Trnjanu uloženo 920 hiljada.  

U ovim dvema mesnim zajednicama očekuju dalju saradnju i pomoć od lokalne samouprave, pre svega, u projektima komunalne i infrastrukturne izgradnje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *