Novogodišnje alarmantno: 65.000 ljudi bez posla!

komora 1

Leskovac – U godini koja je na izmaku Regionalna privredna komoru puno je radila na unapređenju privrednog ambijenta i po prvi put to je činjeno uz podršku lokalne samouprave.

“Naredna 2014-ta biće godina projekata u cilju stvaranja što povoljnijih uslova za otvaranje novih radnih mesta” rekao je njen predsednik Goran Jović na prijemu za novinare.

Sadašnji pokazatelji govore da je po pitanju nezaposlenosti  situacija na teritoriji Jablaničkog i Pčinjskog okruga alarmantna.

Bez posla je 65 371 – no lice, a od 72 639 zaposlenih svega 16 hiljada radi u industriji.

„Sa druge strane na 48 hiljada penzionera u Jablaničkom okrugu dolazi svega 35 886 zaposlenih što predstavlja neverovatan disbalans i mora se hitno raditi na oporavku privrede” rekao je Goran Jović.

komora 2

Regionalna privredna komora za Jablanički i Pčinjski okrug već ima pripremljene projekte kojima će konkurisati za sredstva iz IPA fondova.

“Uposlenici komore spremni su da izađu svakoj lokalnoj samoupravi na teritoriji okruga u susret kako bi zajedno aplicirali za sredstva iz fondova Evropske unije bez obzira da li su projekti vezani za izgradnju infrastrukture ili zaštitu životne sredine jer Regionalna privredna komora ima odlične reference kada su projekti u pitanju” istakao je Jović.

On se na današnjem prijemu zahvalio novinarima elektronskih i pisanih medija na objektivnom izveštavanju mada se osvrnuo i na “probleme” koje je imao zbog pisanja pojedinih medija.

“Nije bilo nepravilnosti u radu Privredne komore u Leskovcu i sve što je urađeno rađeno je za dobrobit građana Leskovca, Jablaničkog i Pčinjskog okruga i sve namere koje su postojale nisu imale prizvuke loših aktivnosti u Komori” rekao je njen predsednik Goran Jović.