Obilazak prve romske hrišćanske crkve u Leskovcu (VIDEO)

Radovi na izgradnji Protestantsko-evanđeoske, odnosno prve romske hrišćanske crkve, koja se nalazi u naselju Slavka Zlatanovića u Leskovcu su završeni. U 2024. godini, za unutrašnje uređenje hrama, biće opredeljena dodatna tri miliona, rekao je prilikom obilaska ovog objekta predsednik Goran Cvetanović.

Više od dve decenije, romska populacija u Leskovcu, okupljala se pod šatorom. Iako je ovaj hram registrovan kao prva romska hrišćanska crkva, on je otvoren i za pripadnike druge nacionalnosti, rekao je glavni starešina Selim Alijević.

U okviru ovog dvospratnog objekta, čiji kapacitet broji više od hiljadu mesta, pored velike sale, koja služi za održavanje misa, na spratu se nalazi još 11 prostorija.  Predsednik Goran Cvetanović istakao je prilikom obilaska da će u idućoj godini obezbediti i opremanje kako kuhinje, tako i biblioteke.

On je, između ostalog, govorio i o drugim investicijama, koje su doprinele unapređenju kvaliteta života romske populacije u Leskovcu, za šta je iz budžeta grada Leskovca izdvojeno 57 miliona dinara.

Podsećanja radi, u toku prošle nedelje, potpisan je ugovor o sufinasiranju  projekta unutrašnjeg uređenja Prve romske hrišćanske crkve,  vrednosti dva miliona dinara. Za istu namenu, već u januaru 2024. godine, biće opredeljena dodatna tri miliona. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *