Obilazak radova na rekonstrukciji Opšte bolnice Leskovac

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišao je danas radove na rekonstrukciji unutrašnjeg dela Opšte bolnice, koji se trenutno izvode u tri nivoa jednog krila ovog objekta. Kako se očekuje, uskoro bi trebalo da  stigne i oprema za ovaj deo, od šestog sprata do prizemlja, nakon čega će radovi biti nastavljeni na drugom delu zgrade bolnice.

Nakon prve faze rekonstrukcije, u Opštoj bolnici se privode kraju radovi na rekonstrukciji jednog krila ove zdravstvene ustanove. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović podsetio je da je u toku prošle godine stigla najsavremenija oprema za dijagnostiku. On je obišao prostorije od četvrtog do drugog sprata.

“Kao što vidite skoro 50% od ukupnog objekta bolnice je završeno, ostaje deo inventara da se postavi i da u funkciji bude jedna od namodernijih bolnica u Srbiji koja će pružiti najkvalitetniju negu kako intenzivnu, poluintenzivnu, ali i mogućnost smeštanja pacijenata u jednokrevetnim, dvokrevetnim i ponegde trokrevetnim apartmanima. Obaveza naša je bila da omogućimo zdravstvenim radnicima da imaju idealne uslove za rad, ali ono što nam je najbitnije su pacijenti koji su uvek u fokusu i da imaju upravo oni najbolje uslove za lečenje.”, istakao je Cvetanović.

Najkomplikovaniji i najzahtevniji prostor  u ovoj fazi radova je buduća Centralna Intenzivna nega.

Govoreći o dosadašnjim radovima, direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević istakao je da je da su sve cevi zamenjene, te da bolnica sada ima katastar podzemnih instalacija, što znači da se tačno zna gde koja cev prolazi, a otvoren je i protivpožarni put od ulice Rade Končara.

Najavljeno je i da će sledeće grejne sezone u upotrebi biti gas, tako da će bolnica prestati da bude najveći zagađivač vazduha mazutom.

“Ono što je vrlo bitno da sa prestankom grejne sezone krenemo sa izbacivanjem kotlova i cisterni za mazut, tako da od sledeće sezone neće biti mazuta. Od septembra, oktobra pomoćno gorivo biće gas. Nećemo više zagađivati okolinu, a bili smo jedni od većih zagađivača u ovom delu gradu“, istakao je direktor Dimitrijević.

Kako je rečeno danas , kompletan završetak svih radova na drugoj fazi rekonstrukcije, čija je vrednost 42 miliona evra , očekuje se za oko godinu dana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *