Objavljena rešenja testa iz srpskog jezika

Ministarstvo prosvete objavilo je danas rešenja za test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika. Svi mali maturanti koji su polagali završni ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika moći će da vide “ključ”, odnosno rešenja, i time procene koliko su uspeha imali na testu. Rešenja su dostupna na sledećem sajtu: https://prosveta.gov.rs/vesti/resenja-testa-iz-srpskog-maternjeg-jezika-5/ .

Ispit je moglo da polaže 67.430 učenika koji su završili osmi razred i odraslih koji su obavezno obrazovanje završili po programu za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih. Odrasli će sve testove polagati 18. juna.

Na području grada Leskovca završni ispit polažu 1.122 osmaka na 21 punktu, a na teritoriji Jablaničkog okruga 1.686 učenika na ukupno 32 punkta. 

Sutra će se za sve male maturante održati test iz matematike, a prekosutra iz izbornog predmeta.

Roditelji će uvid u preliminarne rezultate na nivou škola i portalu Moja srednja škola (www.mojasrednjaskola.gov.rs) imati u subotu 22. juna, a istog dana će moći da podnesu i prigovor na rezultate završnog ispita.

Lista opredeljenja za upis u srednju školu moći će da se podnese putem portala Moja srednja škola i neposredno u školi 26. i 27. juna, dok će konačna lista opredeljenja (želja) biti objavljena 29. juna. Objavljivanje konačnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama biće 2. jula. Upis u srednje škole i ove godine će moći da se obavi elektronskim putem korišćenjem navedenog portala Moja srednja škola počev od 2. do 6. jula.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *