Obraćanje protojereja Dalibora Stefanovića

Povodom aktuelne situacije u našoj zemlji leskovačko arhijerejsko namesništvo izdalo je saopštenje zajavnost u kojem kaže:

“Sve što nas snađe moramo poneti i u krajnjem smislu razumeti kao šansu da nešto popravimo kod sebe i poradimo na unapređenju odnosa prema bližnjima. Činjenica je da su nas kroz istoriju nevolje ujedinjavale i činile da prevaziđemo barijere, afirmišemo kvalitete i ugradimo ih u zajednicu posluživši bližnjem na korist.

Ne verujemo, nego znamo da će nas i ovo iskušenje učiniti boljim ljudima kojima neće biti bitne samo materijalne, prolazne vrednosti, nego najpre one uzvišene, duhovne, moralne, večne i neprolazne. A od njih najbitnija je ljubav, ljubav prema Bogu i prema svakome čoveku.

Iz osećanja ljubavi rađaju se dela ljubavi, pa smo ovih dana ganuti delima međusobnog milosrđa sugrađana, još većeg nego u vreme bombardovanja ili poplava. Tako su ovih dana i sveštenici dali primer, šaljući poruke utehe svom narodu i stavljajući se na raspolaganje građanima za svaku vrstu pomoći.

Sveštenstvo je odložilo susret prilikom Vaskšnjih vodica za bolje dane, ali po pozivu pruža molitvenu i materijalnu pomoć parohijanima. Crkva je lično i preko organizacija organizovala sakupljanje i distribuciju pomoći.

Kolo srpskih sestara, već nekoliko dana kod crkve Odžaklije i na terenu, uz podršku dobrovoljaca volontera, pruža pomoć u novcu, maskama, sredstvima za higijenu, lekovima, hrani ugroženima, ali i najstarijim sugrađanima.

U isčekivanju pobede nad virusom, u isčekivanju Vaskrsa pobede života nad smrću, te pobede nad pobedama, blagosiljajući vas, ostaju verni svom narodu, arhijerejski namesnik leskovački, protojerej Dalibor Stefanović, sa sveštenstvom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *