Od 30. maja kroz Srbiju prošlo blizu dva miliona turista

Od 30. maja do danas kroz našu zemlju je prošlo blizu dva miliona turista, a u istom periodu na Koridoru 10 dogodila su se četiri krivična dela koja su usput i rasvetljena, rekao je ministar policije Aleksandar Vulin koji je posetio Komandno-operativni centar i najavio pojačan broj patrola i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova duž Koridora 10.

Direkcija policije donela je i Plan bezbednosne zaštite lica i imovine na Koridoru 10 tokom predstojeće turističke sezone.

Ovom prilikom, u Komandno-operativnom centru putem prezentacija prikazane su aktivnosti na realizaciji Plana bezbednosne zaštite lica i imovine putnih pravaca na Koridoru 10 u toku ovogodišnje turističke sezone, kao i prikaz vidljivosti lokacija policijskih službenika na autopatrolnoj delatnosti koji se nalaze na Koridoru 10 preko GIS aplikacije.

Takođe, policijski službenici Komandno-operativnog centra prikazali su kako izgleda uspostavljanje komunikacije preko tetra sistema veze na kanalu “Koridor 10” sa policijskim službenicima koji su na dežurstvu, od kojih  se dobija izveštaj o patrolama na terenu, kao i informacije o konkretnom stanju bezbednosti u saobraćaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *