Od 80 obolelih u Vlasotincu 32 izlečena

Od 80 zaraženih korona virusom na području Vlasotinca, od početka epidemije, 32 pacijenta su izlečena, a dva su preminula od posledica COVID-a 19, pokazuju podaci Štaba za vanredne situacije.

Današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije prisustvovao je i epidemiolog iz leskovačkog Zavoda za javno zdravlje radi analiziranja situacije i preduzimanja epidemioloških mera na suzbijanju širenja zaraze.

Među onima koji su otišli na kućnu lečenje je i komandant štaba i predsednik opštine Zoran Todorović koji je juče izašao iz bolnice, kao i jedan član Opštinskog veća.

Rezultati se čekaju za 40 radnika preduzeća Maša impeks koje je testirao Zavod za javno zdravlje Leskovac i za 33 pacijenta koja su testirana u ambulanti Doma zdravlja.

U ovoj ambulanti je juče bilo 36 pacijenata na pregledu što je skoro duplo manje u odnosu na prethodne dane. Lekari i ovde konstatuju da je klinička slika sada slabija u odnosu na onu koju su imali pacijenti koji su se javljali na početku epidemije.

Članovi ruske specijalne jedinice ABHO i danas dezinfikuju unutrašnjost Doma zdravlja, saopštava opštinski štab.

Ministartstvo državne uprave i lokalne samouprave dostavilo je štabu u Vlasotincu 3500 zaštitnih maski i isto toliko pari sanitarnih rukavica, a preduzeće Sigma iz Kule doniralo je 1000 litara dezinfekcionog sredtsva Akvalor. Obe donacije biće raspodeljene najpre Domu zdravlja, a onda javnim preduzećima Vodovod i Komunalac i ostalim ustanovama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*