Od danas penzioneri mogu da se prijave za besplatnu rehabilitaciju u banjama

Penzioneri čija penzija iznosi do 27 775 dinara, od danas do 7. septembra, mogu da se prijave za besplatnu rehabilitaciju u banjama, u trajanju od deset dana, navodi se u pozivu koji je objavio Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

U Leskovcu će ovo pravo moći da ostvare 353 penzionera, a novina u odnosu na ranije  je to što  ove godine neće moći da se prijave oni što su već koristili ovu pogodnost.

Uz prijavu se podnosi penzijski ček, popunjena prijava sa izjavom penzionera o tome gde želi da koristi rehabilitaciju, kao i medicinska dokumentacija, ukoliko je korisnik poseduje. Pravo da se jave na oglas imaju i oni korisnici penzija koji su to pravo ostvarili primenom domaćih propisa, a koji imaju i penziju iz inostranstva, pod uslovom da zbir primanja ne premašuje 27 775 dinara. Oni, pored navedenog, treba da prilože i dokaz o visini penzije iz inostranstva.

Penzioneri čije je prebivalište na teritoriji grada Leskovca prijave podnose u Udruženju penzionera, radnim danima od 9 do 13 časova, a oni koji žive u Brestovcu, Grdelici i Vučju, neće morati da dolaze u Leskovac kako bi se prijavili.

Na rangiranje će uticati: visina penzije, dužina staža osiguranja, kao i dužina korišćenja penzije, a dodatne bodove dobiće oni penzioneri koji su ostvarili pravo na tuđu negu.

Praksa je pokazala da je Sijarinska banja prethodnih godina bila najpoželjnija penzionerima iz našeg grada, pa će  ove godine tamo otići 50 odsto penzionera koji budu dobili ovu pogodnost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *