Od sutra testiranje na prisustvo koronavirusa na lični zahtev u ZZJZ Leskovac

Brzi serološki testovi na prisustvo koronavirusa, na lični zahtev građana ili povratnika iz inostranstva, moći će da se obave već od petka 5. juna u leskovačkom Zavodu za javno zdravlje. 
Svi koji žele da se testiraju mogu da to učine po ceni od 1.200 dinara, a broj tekućeg računa putem kojeg se vrši uplata biće istaknut na sajtu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i zvaničnom sajtu Zavoda za javno zdravlje.
Putem brzih testova svi građani koji to žele, moći će da ispitaju da li imaju antitela i da li su došli u kontakt sa virusom u prethodnom periodu.
Testiranje koje počinje sutra obavljaće se svakog dana  u prostorijama Zavoda za javno zdravlje u vremenu od 11 do 12 časova, a rezultati testa biće poznati u roku od sat vremena od momenta uzimanja krvu. 
Za serološki test moguće je uzeti krv iz prsta, ali je rezultat pouzdaniji iz vene. Prethodne pripreme nisu potrebne i građani krv mogu da daju u bilo koje doba dana.
Novac za brzi test uplaćuje se na tekući račun broj 840-17750-34, dok se u polju poziv na broj upisuje jedinstveni matični broj građanina koji se testira. Testiranje je moguće i za strane državljane, uplatom na isti tekući račun, a umesto jedinstvenog matičnog broja, upisuje se broj pasoša ili broj inostranog osiguranja. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*