Odbornice iz Leskovca ugostile koleginice iz Bujanovca

mesko i zene

Leskovac – Odbor za rodnu ravnopravnost Grada Leskovca ugostio je predstavnice Odbora iz Bujanovca, koje su leskovačke koleginice prepoznale kao primer dobre prakse i od kojih očekuju da dobiju smernice u ostvarivanju svojih programskih ciljeva.

Gošće je pozdravio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je istakao u obraćanju da je Skupštinski odbor za rodnu ravnopravnost vrlo aktivan što je rezultiralo pohvalom od međunarodne organizacije.

Gradonačelnik Cvetanović napomenuo je ovom prilikom da se lokalna samouprava trudi da žene u što većem broju budu na rukovodećim mestima, funkcijama, i u skupštinskim klupama – jednom reči da maksimalno budu prisutne u javnom i političkom životu.

“Kada smo krenule sa realizacijom projekta, koji je finansiran od strane PROGRES – a, na preporuku donatora ali i iz ličnih iskustava opredelile smo se da leskovački Savet za rodnu ravnopravnost, koji je najuspešniji u svim aktivnostima, bude taj koji će nam dati smernice u cilju jačanja položaja žena u društvu” rekla rukovodilac Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Bujanovac Fadila Ademović.

“Ovaj projekat koji trenutno sprovodimo baca akcenat na žene koje su na rukovodećim mestima, na odbornice, članice Saveta za rodnu ravnopravnost, a želja nam je da spojimo segmente privrednog, nevladinog i javnog  sektora” rekla je Fadila Ademović.

Predsednica Odbora za rodnu ravnopravnost Grada Leskovca, Ana Volf najavila je ovom prilikom da će odbori našeg grada i Bujanovca u narednom periodu aplicirati većim brojem zajedničkih projekata kod predpristupnih fondova.

Strategiju razvoja opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga sa fokusom na rodnu ravnopravnost izradila je Agencija za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga koja je spremna da i u narednim aktivnostima da podršku.