Odgovor GrO SNS-a Leskovac: SSP SKLON IZNOŠENjU NEISTINA

Leskovački Gradski odbor Srpske napredne stranke izdao je saopštenje za javnost, koje je potpisao predsednik Goran Cvetanović, kao odgovor na zamerke predsednice Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Jelene Spirić. Oba saopštenja u nastavku teksta prenosimo u celosti.

Saopštenje GrO SNS-a:

Gospođo Spirić, kada odgovor ili saopštenje uputi Gradski odbor Srpske napredne stranke, budite sugurni da iza svake reči stoji rukovodstvo odbora na čelu sa predsednikom na čije sam mesto ponovo izabran aprila tekuće godine.
Ovom prilikom bih podsetio na činjenicu da se u našem gradu u toku izgradnje stadiona, uporedo počelo i sa rekonstrukcijom glavne zgrade Opšte bolnice Leskovac.
Pružanje usluga zdravstvene zaštite, kako na primarnom, tako i na sekundarnom nivou, u Leskovcu je značajnim ulaganjima, u periodu od kraja 2012. godine do danas, podignuto na mnogo viši nivo. U uređenje prostorija, opremu, aparate, inventar, u Domu zdravlja Leskovac, ambulante na teritoriji grada, Opštu bolnicu Leskovac uloženo je preko milijardu i 300 miliona dinara.

Pored ove sume trenutno se izvodi kompletna rekonstrukcija glavne zgrade Opšte bolnice sa ulaganjem države od čak 4,5 milijarde dinara, a prethodno su republička sredstva usmerena ka uređenju fasade i stolarije pomenutog objekta u vrednosti od 5 miliona evra, kao i u kompletnu rekonstrukciju objekta Službe za infektivne bolesti u iznosu od 42,6 miliona dinara.

Samo u poslednjih godinu dana Ministartstvo zdravlja je za opremanje bolnice opredelilo milion i 600 hiljada evra za dva rendgden aparata, dva skenera, ultrazvuk, dok je poslednji aparat neophodan za dijagnostiku promena kod žena u Leskovac stigao krajem septembra. Žao mi je što kao žena nemate pohvalnu reč za ovu važnu investiciju, žao mi je što mamograf zloupotrebljavate kako biste preko žena koje se bore sa bolešću i predsednika Aleksandra Vučića prikupili političke poene.
Već smo objasnili činjenicu da mamograf nije aparat koji se može pustiti u upotrebu istog trenutna kada stigne u zdravstvenu ustanovu. Kako bi bio bezbedan za pacijente i osoblje, neophodno je sprovesti određene procedure, zakonske procedure, ponavljam, radi sigurne upotrebe.
O brizi predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i investicijama u zdravstvo mogu samo da Vas upoznam sa sledećim brojkama. U periodu od 2012. godine na nivou Srbije novoizgrađeno je i rekonstruisano 147 ustanova, pre 2012. godine ovaj broj je NULA. U narednim mesecima 22 magnetne rezonance biće isporučene ustanovama širom Srbije uključujući i bolnicu u Leskovcu, 15 ultrazvučnih aparata, i 18 mamografa. U novcu, ovi brojevi iznose 2 milijarde i 403 miliona dinara.
Podsetiću i na povećanje plata medicinskim sestrama i lekarima. Neto plata medicinske sestre 2012. godine 286 evra, neto plata u 2024. 680 evra, lekara specijaliste 2012. godine 596 evra, u 2024. 1259 evra.
Nije tačan podatak da u Leskovcu mamograf ne radi 11 godina. Nismo nikada krili činjenicu da mamografe kojima su raspolagali bolnica i Dom zdravlja nisu radili, ali podatak da takva situacija traje 11 godina je netačna, ali razumljivo da tako nešto možemo čuti od Vas imajući u vidu da je stranka koju zastupate konstantno sklona iznošenju neistina.
Upoznaću Vas i sa stanjem u oblasti obrazovanja u Leskovcu. Po preuzimanju odgovornosti 2012. godine cilj nam je bio da obrazovanje postavimo kao jedan od prioriteta, što do tada nije bio slučaj. Tako smo od oko 400 miliona dinara koliko je iznosio ukupan budžet za sve nivoe obrazovanja, danas stigli do budžeta od milijardu i 140 miliona, dok je 400 miliona budžet Predškolske ustanove, koliko je 2012. bio ukupan.
U energetsku sanaciju školskih objekata, u nove sisteme grejanja rekonstrukciju postojećih, postavljanje kotlova i stanica i radijatora uložili smo preko 280 miliona dinara. Leskovački učenici imaju tople učionice i adekvatne uslove za boravak u istima.
Gospođo Spirić, briga o zdravlju građana i učenicima, se ne ogleda u pisanju praznih saopštenja, i ispunjavanju kvote pljuvanja predsednika Vučića po nalogu vašeg šefa Dragana Đilasa. Briga se ogleda u konkretnim delima, a iza nas su velika dela.
Na izbore 17. decembra izlazimo sa konkretnim rezultatima i još većim ciljevima. 17. decembra građani će svojim glasom podržati budućnost, podržati politiku koja ih vodi napred, a ne tajkune koji su pokrali milione i koji su istrošena priča i rade protiv građana Srbije.
Građani će podržati politiku napretka i liste Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane, Aleksandar Vučić – Leskovac ne sme da stane.

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Leskovac
dr sci. med. Goran Cvetanović

Inače, u saopštenju za javnost GrO SSP-a koje je prethodno prosleđeno našoj redakciji se navodi sledeće:

Predsedniče Vučić,

umesto odgovora na pitanje ko je odlučio da je stadion važniji od života pa u Leskovcu nema mamografa već 11 godina plus 18 dana od kada ste ga doneli nakon što sam to od vas tražila, dobili smo saopštenje SNS-a koje niko nije smeo da potpiše. Svaki dobronameran Leskovčanin zna da ga je diktirao bivši ministar, radikal Goran Cvetanović koji je sa prekidom od tri godine na vlasti punih 24 godine. Ostaje još samo da svi saznamo da li je Cvetanović od vas sakrio da nemamo mamograf, i saglasio se da je grejanje trave na stadionu važnije od grejanja učionica ili ga niste ništa ni pitali.

Ali kada već nećete da odgovorite i krijete se iza nepotpisanih saopštenja stranke čiji predsednik više niste ja vas molim da još jednom pozovete Cvetanovića i one koji su vas pre nekoliko dana dočekali i ubrzate ih jer je svaki dan bez mamografa izgubljen dan za neku moju sugrađanku. Toliko dugujete Leskovčanima koji rade za najmanje plate u zemlji, pa kupuju luk na glavice a ulje na čaše.

Sve ostalo je do nas. Mi sedamnaestog decembra biramo između onih za koje je Leskovac plen a Leskovčani samo broj i našeg prava da živimo normalno bez straha da nećemo moći da se lečimo, bez neizvesnosti zbog divljanja cena, bez agresije i nasilja koje Cvetanović koristi kao model ponašanja od kada znamo za njega.

              Jelena Spirić, predsednica
             GrO SSP Leskovac 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *