Održan Dan otvorenih vrata gradonačelnika za privrednike i preduzetnike

U Leskovcu je danas u sali Skupštine grada održan Dan otvorenih vrata gradonačelnika za leskovačke privrednike i preduzetnike. Pojedini privrednici su ovom prilikom izneli svoje mišljenje o poslovnom ambijentu u Leskovcu, pohvale, ali i sugestije, predloge i probleme sa kojima sus e suočavali tokom ove godine.

Neki od problema leskovačkih privrednika o kojima su oni govorili su: nedostatak radne snage zbog konkurencije koju im predstavljaju inostrane kompanije, kao i infrastruktura. Vlasnik ugostiteljskog objekta „Bell“ osvrnuo se na poteškoće koje je njemu i njegovim kolegama doneo KOVID 19, a sa sličnim problemima se suočavaju i vlasnici salona venčanica. Predrag Stojanović, vlasnik kompanije „Moravka“ i marketa „Zlatan trag“, gde radi oko 900 zaposlenih, u svom obraćanju pohvalio je rad lokalne samouprave istakavši da je leskovac postao grad sa pozitivnim poslovnim okruženjem. Takođe je izrazio zadovoljstvo zbog bržeg izdavanja dozvola.

„Ja sam zadovoljan. Otkad postoji moje preduzeće, od 1996. godine, privredni ambijent nije bio bolji. Nije dobro samo to što ne možemo više da dođemo do radne snage.“, kazao je ovaj privrednik.

Igor Denić, vlasnik i direktor „DPC Hemigala“ pohvalio je rad kriznog štaba u Leskovcu tokom perioda vanrednog stanja:

„Moram da pohvalim kompletan krizni štab, zato što smo uspeli da snabdemo opštine Medveđa, Bojnik, Crna Trava, koje niko nije sagledavao.“

Da Grad Leskovac podržava lokalne privrednike pokazuje činjenica da će neki od njih, na predlog gradonačelnika, i ove godine biti kandidati za Oktobarsku medalju, između ostalih: Dragan Stanisavljević i Siniša Ristić, koji su započeli rekonstrukciju Hotela „Beograd“, kao i Božidar Stojković, vlasnik firme „Metla komerc“, čije preduzeće radi na obnavljanju Sajma. Gradonačelnik Cvetanović istakao je da će se sa dobrom praksom pružanja podrške lokalnim privrednicima nastaviti i u budućnosti:

„Trudimo se da komunikacija sa privrednim subjektima na području grada bude konstantna i kvalitetna. I Dan otvorenih vrata gradonačelnika je jedan od načina da nastavimo da stvaramo povoljne uslove za razvoj našeg grada.“

Nakon sastanka sa gradonačelnikom privrednici su prisustvovali sednici Saveta za razvoj grada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *