Održan peti Memorijal Jakov Mitić

 

Sinoć je u kompleksu Šop Đokićeve kuće upriličeno veče posvećeno harmonici i pesmi, u okviru petog po redu Memorijala Jakov Mitić.

Manifestacija je okupila  bivše učenike ovog istaknutog umetnika i vokalne soliste. 

S obzirom na novonastalu situaciju izazvanu posledicama epidemije korona virusa, 58. Međunarodni festival “Prva harmonika Srbije” – Sokobanja je odloženo, te se predkvalifikaciono takmičenje koje je prethodnih godina bilo u organizaciji Turističke organizacije Leskovac  nije održalo. Leskovac ima tu čast da bude jedan od četiri predtakmičarska centra, koji nosi naziv našeg proslavljenog harmonikaša Jakova Mitića.

 “Nadamo se da će se  naredne godine u Leskovcu organizovati predkvalifikaciono takmičenje i da ćemo na adekvatan način opravdati ime Jakova Mitića, nekadašnje prve harmonike stare Jugoslavije. Potrudićemo se da doprinesemo afirmaciji i promociji ovog divnog instrumenta, pokušaćemo da  motivišemo mnoge buduće mlade talente i da naredni  festivali iznedre brojne vrhunske muzičare i harmonikaše. Cilj nam je upravo da stvorimo festival koji će razvijati i promovisati harmoniku kao instrument po čemu i Leskovac može da postane prepoznatljiv. Naš grad poštuje i neguje tradiciju i daće pun doprinos afirmaciji harmonike – navode organizatori događaja u Turističkoj organizaciji Leskovac. 

 Večeras, sa početkom od 20:30, u okviru Leskovačkog letnjeg festivala biće održano  veče saksofonista, “Prvi lesaks fest”. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *