ODRŽANI PETI „DANI KRUŠKE“ U VUČJU

U Vučju, mestu gde se na području grada Leskovca nalaze najveće površine pod kruškom, održana je tradicionalna manifestacija posvećena ovom voću – „Dani kruške“. Predstavnici lokalne samouprave su na samom otvaranju naglasili da će iduće godine izdvajanja za poljoprivredu biti uvećana sa 85 miliona dinara na 100 miliona.

Vučje sa okolinom ima oko 150 hektara pod kruškom, upravo to je kvalifikovalo ovo mesto da se pre pet godina u njemu održi prva manifestacija „Dani kruške“.

Obraćajući se okupljenima Bratislav Anđelković, odbornik u lokalnom parlamentu, podsetio je da je Grad Leskovac ove godine za poljoprivrednu proizvodnju iz budžeta izdvojio 85 miliona dinara, i najavio da će iduće godine ova izdvajanja iznositi 100 miliona dinara.

U okviru ove manifestacije koja je organizovana u cilju promocije poljoprivrednih proizvoda, održano je i takmičenje u brzom pripremanju kruški za kompot.

Ovom prilikom grad Leskovac obezbedio je i nagrade u vidu ledjnih prskalica za najbolju rakiju, najlepšu krušku, za najveću površinu pod ovom vrstom voća, ali i za najmladjeg poljoprivrednog proizvodjača.