Održano tradicionalno takmičenje u pevanju izvornih narodnih pesama u Brestovcu

U organizaciji Doma kulture u Brestovcu održano je takmičenje u pevanju izvornih narodnih pesama bez instrumentalne pratnje pod nazivom,, Izvor”.

Svake godine, punu deceniju ovo takmičenje okuplja decu osnovnoškolskog uzrasta koja pevaju izvorne narodne pesme, vanvremenske, pune emocija i uvek voljene.

Pesme iz Srbije i regiona izvode se sa posebnom energijom i Dom kulture Brestovac čuva od zaborava pesme koje su vekovima pevane na ovim prostorima u raznim životnim prilikama.

Stručni žiri u sastavu: Marka Jankovića, Nikole Petrovića i Stefana Cekića imali su težak zadatak da izaberu pobednike, a prijavili su se takmičari iz osnovnih škola sa teritorije Jablaničkog, Nišavskog i Pčinjskog okruga.

U grupi pevača, prvo mesto uzela je OŠ,, Sveti Sava” iz Vladičinog Hana. Drugo mesto za duet pripalo je OŠ,, Vasa Pelagić” Leskovac, a treće kvartetu Muzičke škole „Stanislav Binički“ takođe iz Leskovca.

U grupi solista, prvo mesto uzela je Nataša Petrović iz OŠ,, Branko Radičević” Brestovac, a drugo su podelile Teodora Marinković, Narodna biblioteka ,, Branko Miljković Gadžin Han i Dunja Tošić OŠ ,, Vuk Karadžić” Doljevac, izdvojeno odeljenje u Malošištu.

Treće, osvojila je Sara Spasić OŠ,, Vuk Karadžić ” Doljevac, izdvojeno odeljenje u Pukovcu.

Inače, svi pobednici kao nagradu dobijaju jednodnevno putovanje i posetu jednom delu Srbije u prvim prolećnim danima naredne godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *