Oko 1.300 građana iz Leskovca i okolnih mesta posetilo trideset deveti Sajam zapošljavanja (VIDEO)

Oko 1.300 građana Leskovca i okolnih mesta posetilo je trideset deveti Sajam zapošljavanja koji je u organizaciji Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje održan u Sportskoj hali „Partizan“ u Leskovcu. Učešće je uzelo više od trideset poslodavaca, a u ponudi je bilo blizu 600 radnih pozicija.

Učešće su uzeli poslodavci iz oblasti drvoprerađivačke, tekstilne i metaloprerađivačke industrije, proizvodnje i prerade hrane, elektroindustrije, telekomunikacija, ugostiteljstva, zdravstvene zaštite, usluga osiguranja i trgovine.

Posetioci Sajma, među kojima je bilo najviše nezaposlenih lica, imali su priliku da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima, predstave im svoja znanja i veštine i predaju radnu biografiju.

Iskustvo je pokazalo da benefite od organizovanja ovog događaja imaju i poslodavci i nezaposlena lica.

Sajam je otvorio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Inače, što se zanimanja sa visokoškolskim obrazovanjem tiče traženi su inženjeri tehničkih struka, zatim za zaštitu bilja i saobraćajni inženjeri, ginekološko-akušerske i medicnske sestre, laboratorijski tehničari, tehnolozi.

Kada su u pitanju proizvodna zanimanja to su konobari, mesari, livci, šivači, krojači, mehaničari, grafički, WEB dizajneri, kuvari, magacioneri, komercijalisti, vozači, viljuškaristi, prodavci.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *