Oni žele da kupe Porečje i Nevenu

nevena leskovac proizvodnja

Leskovac – Čak 18 potencijalnih investitora javilo se Agenciji za privatizaciju za kupovinu Porečja iz Vučja, a za prodaju leskovačke Nevene interesovanje je pokazalo 10 firmi i pojedinaca.

Sve ovo daje nadu da će ova preduzeća koja se nalaze u procesu restruktuiranja dobiti nove vlasnike.

490x370_porecje

Među zainteresovanim kupcima Porečja je pet stranih kompanija iz Bosne i Hercegovine, Velike Britanije i Ruske federacije, kao i dve iz Bugarske.

Porečje želi da kupi i 11 srpskih firmi među kojima je MK grupa Miodraga Kostić, a zainteresovana su i dva fizička lica.

Za leskovačku Nevenu interesovanje je pokazalo 10 privrednih subjekata i pojedinaca, od koji je čak devet onih koji žele da kupe samo ovo preduzeće.

Nevena-Leskovac

Pismo o namerama poslali su, između ostalih, preduzeće “All me” d.o.o., “Alaboo” d.o., “Koving” doo, Lomax company” doo, “Kargoleks”” doo, Dragan Stojanović iz Strojkovca i Ana Herceg.

Oni su pokazali interesovanje samo za kupovinu pojedinih pogona i upravne zgrade iz velikog kompleksa ove fabrike sa oko 60 zaposlenih.

Ostali su pokazali interesovanje i za druge proizvodne celine nekadšnjeg kozmetičkog giganta iz leskovca.

Pisma o zainteresevanosti Agenciji za proivatizaciju poslata su za kupovinu Galpresa, Specijalne bolnice za rehabilitaciju Gejzir u Sijaroinskoj Banji, veterinarskih stanica u Vlasotincu, Lebanu i Bojniku, a jedan kupac  reč je o Lidiji Cvetanović kao fizičkom licu izrazio je je želju da učlestvuje u privatizaciji Javnog preduzeća Radio Leskovac. 

Prodaja, koju je pod ingerencijom Agencija za imovinu, bi trebalo da se obavi krajem januara po sistemu javnog nadmetanja.