Opština Medveđa obeležila svoj dan

Svečanom sednicom u lokalnom kulturnom centru danas je obeležen Dan opštine Medveđa. Ovom prilikom dodeljena su priznanja zaslužnim pojedincima, predstavnicima Vlade Republike Srbije, kao i pojedinih ustanova i preduzeća, za doprinos u razvoju ove opštine.

Na ovaj dan, 20. maja 1944. godine, formirana je Prva srpska divizija u Gajtanu, nakon čega je Gornja Jablanica osobođena od okupatora u Drugom svetskom ratu.

Govoreći o infrastrukturnim i drugim projektima koji imaju za cilj poboljšanje uslova za život stanovnika ove lokalne samouprave, predsednik Dragan Kulić podsetio je na rekonstrukciju puta preko Radan planine, kao na i asfaltiranje ulica u brojnim mesnim zajednicama. Jedan od važnijih projekata odnosi se na razvijanje turističkih potencijala Sijarinske Banje.

Vršilac dužnosti direktora Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Nenad Mitrović, naglasio je važnost kvalitetne saradnje ovih opština za bolju budućnost njihovih građana.

Priznanja su između ostalog dodeljena Maji Bojović, savetnici u Vladi Srbije, predstavnicima Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova, učenicima za postignute rezultate na nekim od takmičenja. U ime nagrađenih obratio se Dušan Milosavljević, član Upravnog odbora Fudbalskog kluba Crvena Zvezda.

Ovom događaju prisustvovali i predstavnici drugih lokalnih samouprava na području Jablaničkog okruga, među kojima su Olivera Pešić, direktorka Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Leskovcu, Ivan Bogdanović, predsednik opštine Lebane, kao i Dragana Belenzada, direktorka Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *