Opština Vlasotince dobila 1222 kante i 12 kontejnera od Ministarstva zaštite životne sredine

Predstavnici ministarstva zaštite životne sredine i zamenik predsednika opštine Vladimir Kocić potpisali su danas ugovor o dodeli 1222 kante za smeće i 12 kontejnera opštini Vlasotince. Ove posude su isporučene i biće uskoro podeljene i raspoređene.

-Značajna nam je svaka vrsta podrške u komunalnom sektoru jer se stalno trudimo da ga unapredimo. Kante su nam posebno važne jer uvodimo seoske mesne zajednice u sistem odvoza smeća – rekao je zamenik predsednika opštine Vlasotince Vladimir Kocić.

On je predstavnike resornog ministarstva upoznao sa svim ulaganjima opštine u javno-komunalna preduzeća, koja u prethodne dve godine iznose više od 130 miliona dinara. U ime odeljenja ministarstva koje sarađuje sa jedinicama lokalne samouprave, Vladan Vasić se interesovao za načine odlaganja otpada i za stanje divljih deponija.

Direktor JKP Komunalac Zoran Jović rekao je da su kante za smeće, koje je opština ranije nabavila, do sada podeljene u pet od 11 mesnih zajednica, koliko je planirano da se uvede u sistem odvoza smeća iz domaćinstava.

-Planiramo do kraja juna da završimo podelu kanti građanima. Počećemo ovih dana i sa zamenom starih, o čemu ćemo građane posebno obavestiti – rekao je Jović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *