Opština Vlasotince nabavila 130 novih kontejnera

Opština Vlasotince nabavila je 130 novih kontejnera, od kojih će polovina biti raspoređena u gradskom naselju, a polovina u seoskim mesnim zajednicama. Narednih meseci biće nabavljena i dva kamiona smećara i velika čistilica za JKP Komunalac.


Mi smo svi svesni činjenice da higijena u gradu mora da se podigne na viši nivo.Jedan segment tih napora je čišćenje postojećih deponija, u čemu imamo podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine, koji su opredelili 7,1 milion dinara za naš projekat.Drugi segment je nabavka 130 kontejnera i reparacija postojećih. Međutim, problem je odvoz smeća. Svi smo svedoci toga jer su i kamioni u velikoj meri havarisani. Lokalna samouprava će u narednih nekoliko meseci sprovesti proceduru nabavke dva nova kamiona za odvoz smeća – rekao je predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović i zamolio građane za još malo strpljenja i pomoć u očuvanju životne sredine na način da se smeće ne baca na svakom mestu.


Direktor JKP Komunalac Božidar Kocić pozvao je građane kod kojihna računima ima neslaganja u broju članova domaćinstvau odnosu na realno stanje, da dođu do prostorija ovog preduzeća i da će problemi biti rešeni uz odgovarajuću dokumentaciju.


Planiramo nabavku kanti za domaćinstva, kao i da u narednih godinu dana sve veće seoske mesne zajednice uvedemo u sistem iznošenja smeća, ali prvo moramo da nabavimo kamione. Za sada je kantama „pokriveno“ samo Manastirište.Razmišljamo da omogućimo da građani sami nabavekante, a da kroz prvi, drugi ili treći račun izvršimo umanjenje sredstava. Kad nabavimo dva smećara, jedan od 16 kubika, drugi od 22, na ovom od 16 biće namontirana„ruka“ koja može da prazni te kontejnere. U ovom trenutku nemamo vozilo koje može da prazni podzemne kontejnere – rekao je Kocić.


-Što se tiče velikog gradskog groblja, u toku je priprema projektnog zadatka za izradu urbanističkog projekta za kompletno groblje. U tom dokumentu je predviđeno da se uredipostojeće staro groblje u smislu staza, trotoara, osvetljenja, javnih česmi i deo novog groblja, koje za sada nije popunjeno. Tu će se znati kakva će i kolika biti grobna mesta, veličina spomenika, a jedan deo predviđen je i za izgradnju male crkve. Nakon usvajanja urbanističkog projekta razgovaraćemo sa vlasnicima privatnih parcela – ili će na osnovu tog projekta prodavati parcele i ostaviti mesta za trotoare ili ćemo proglasiti javni interes i otkupiti parcele – objasnio je zamenik predsednika opštine Vladimir Kocić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*