U Opštini Vlasotince počela dodela ugovora o subvencionisanju poljoprivredne proizvodnje

Budžetom opštine Vlasotince za 2020. predviđene su subvencije u poljoprivredi u iznosi od pet miliona dinara. Voćarima i vinogradarima namenjena su četiri milona, a dok je milion dinara predviđeno za veštačko osemenjavanja goveda tokom cele godine.

Ovim povodom, počelo je potpisivanje ugovora na osnovu poziva o subvencionisanju sa poljoprivrednicima iz ovog mesta, a zbog aktuelne epidemiološke situacije, dodela će se vršiti po pozivu u grupama od najviše petoro ljudi.


Na ovaj poziv javilo se 119 poljoprivrednika, a uslove su ispunila 104 pojedinca koja su kupila materijal za prolećnu i jesenju sadnju. Miloš Tričković, član Poljoprivredne zadruge „Rosulje“ istakao je da su ove subvencije od velike važnosti za sve proizvođače.

Predsednik opštine Vlasotince, Bratislav Petrović, prilikom potpisivanja ugovora istakao je  da je ovo ujedno i podstrek mladim ljudima da ostanu u svom rodnom mestu.


Nacrtom odluke o budžetu za narednu godinu, za subvencionisanje poljoprivrede predviđena je suma od skoro 12 miliona dinara, što je gotovo dva i po puta više od ovogodišnjeg iznosa opredeljenog za ovu namenu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*