Orden Svetog Romana Đuniškog opštini i zaslužnim pojedincima

Ordenje vlasotince
Na treći dan praznika Svete Trojice,  njegovo preosveštenstvo episkop niški Arsenije, služio je liturgiju u crkvi Silaska Svetog Duha na apostole u Vlasotincu. 
“U crkvi Hristovoj ništa se ne dešava bez dejstva blagodatnog Duha Svetoga, počev od liturgije do svih svetih tajni – rekao je, između ostalog, vladika Arsenije u obraćanju vernicima.
On je ovom prilikom dodelio ordenje i gramate institucijama i pojedincima za “pokazanu ljubav, kao i nesebični rad i trud prilikom obnove hrama”. 
[advanced_iframe src=”http://partners.nettvplus.com/tvleskovac/video.html” width=”100%” height=”600″]
Visoko odlikovanje Eparhije niške, orden Svetog Romana Đuniškog drugog stepena, dodeljen je opštini Vlasotince, u čije ime ga je primio predsednik Zoran Todorović.
Orden Svetog Romana Đuniškog drugog stepena dodeljen je i pojedincima: Jovanu Stojanoviću (posthumno) i Draganu Stankovicu iz Vlasotinca. 
Gramate su dodeljene Goranu Vasiljkoviću, Zoranu Vasiljkoviću i Sretenu Pešiću iz Vlasotinca, zatim Draganu Nikoliću iz sela Kukavica i Slobodanu Jovanoviću iz Niša, kao i Draganu Stojanoviću, vlasniku mlekare “Gložane” i Andrei Nutrikatu vlasniku firme “Fiorentino.”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *