ORGANIZACIJA SLEPIH U LESKOVCU OBELEŽILA 70 GODINA RADA I POSTOJANJA

Okružna organizacija slepih u Leskovcu, svečanom akademijom u Leskovačkom kulturnom centru danas je obeležila 70 godina postojanja i rada.

“Ovo je organizacija sa kojom se Savez slepih Srbije ponosi zbog kontinuiteta u ostvarivanju postavljenih ciljeva i zadataka i zato ovaj događaj ima veliki značaj – rekao je čestitajući jubilej predsednik saveza Milan Stošić.

On je takođe napomenuo da je veoma važno  što grad Leskovac prepoznaje sve potrebe osoba sa invaliditetom.

U ime lokalne samouprave, jubilej je čestitala zamenica gradonačelnika Jasmina Ranđelović, koja je napomenula da je Okružna organizacija slepih jedan od kandidata gradonačelnika za Oktobarsku nagradu.

Predsednik Okružne organizacije slepih Milivoje Đokić, rekao je da  je ovo istorijski dan za organizaciju ne samo zbog jubileja, već i zbog toga što su sa Gradskom organizacijom slepih iz Skoplja potpisali povelju o pobratimstvu.

Tokom svečane akademije prikazan je i dokumentarni film o istorijatu organizacije pod nazivom „Da se ne zaboravi“, a uručene su i zahvalnice istaknutim pojedincima i organizacijama. U holu Leskovačkog kulturnog centra priređena je izložba rukotvorina nastalih na redovnim radionicama, kao i fotografija o aktivnostima članova organizacije.