Organizovan prijem za dobitnike sretenjskih priznanja

Zlatna medalja za zasluge u borbi protiv  korona virusa, kojom je Nataša Jovčić Zorić, glavna medicinska sestra leskovačke Kovid bolnice, odlikovana ukazom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića povodom Dana državnosti, dokaz je da je srednji stručni kadar jedan od stožera zdravstvenih ustanova, istakao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na prijemu u sedištu grada za ovogodišnje dobitnike sretenjskih priznanja iz Leskovca. Bratislav Ilić, dopisnik televizija Prva i B92, odlikovan je srebrnom medaljom.

Dve decenije predanog rada u Službi urgentne medicine, gde nakon četiri godine angažovanja biva postavljena za glavnu sestru, kao i rad u Kovid bolnici, kvalifikovale su, pored ostalog, Natašu Jovčić Zorić za dobitnicu zlatne medalje.

Dobitnica  priznanja ističe da Kovid bolnicu ne čine samo zgrade, bolničke sobe i kreveti, mnogo više je čine ljudi koji u njoj rade i od kojih je svako podjednako važna karika u lancu odgovornosti. Ova medalja je, prema njenim rečima, namenjena svim  Natašinim kolegama.

Pored ostalih, i sretenjsko priznjanja je svojevrsna kruna dvadesetogodišnjeg rada novinara Bratislava Ilića.

Zahvalivši se na prijemu, Ilić je istakao da iza svakog nagrađenog pojedinca stoji podrška kolega i porodice, ali i naporan rad.

Podsetimo, prošle godine povodom Dana državnosti ukazom predsednika Republike Srbije nagrađene su leskovačka Gimnazija i Narodni muzej, a Karađorđevom zvezdom trećeg stepena i profesor Jovan Hadži Đokić, akademik i spedijalsita urologije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*