OŠ “Trajko Stamenković ” u Leskovcu obeležila četiri decenije postojanja

Učenici i zaposleni u Osnovnoj školi ,,Trajko Stamenković” u Leskovcu obeležili su četiri decenije rada i postojanja ove vaspitno-obrazovne ustanove, svečanom akademijom koja je održana u Narodnom pozorištu.

Tokom proteklih četrdeset godina ova ustanova, kroz koju je prošlo na hiljade đaka, iznedrila je veliki broj uspešnih pojedinaca.

,,Ovaj jubilej je kruna našeg rada, a istovremeno i izazov – da ostvarimo svoju viziju razvoja, sa verom da ćemo u budućnosti opravdati plodonosnost trajanja. Ovakve svečanosti uvek su povod za neskrivenu nostalgiju u ovoj košnici duhovnosti bivših i budućih generacija.“, istakla je u svom obraćanju direktorka Sunčica Ilić.

Zamenica gradonačelnika Leskovca Lidija Dimitrijević ocenila je da su predanost, trud i posvećenost zaposlenih, učenika i roditelja, ključni faktori koji su doprineli uspehu ove škole u protekle četiri decenije. Ona je podsetila na ulaganja u ovu ustanovu kojih je bilo prethodnih godina, poručivši da će lokalna samouprava nastaviti da ulaže u obrazovanje i pruža podršku mladim generacijama.

,,Želim da istaknem značaj projekta “Poboljšanje energetske efikasnosti kroz obnovu objekta”, koji je Grad Leskovac realizovao uz podršku Evropske unije i Vlade Švajcarske. Ovaj projekat je omogućio renoviranje objekta ove škole sa 105 hiljada evra, čime je unapređena infrastruktura i stvoreni bolji uslovi za učenje i rad.”

Zamenica gradonačelnika Lidija Dimitrijević je ovom prilikom primila zahvalnicu za podršku kojom je lokalna samouprava, na čelu sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem, unapredila rad ove škole.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *