Održan 10. „Drum dum fest“

Nastupom mladih talenata iz leskovačke „Drum dum škole bubnjeva“, zaječarske „Školice bubnjeva“ i Muzičke škole „Stevan Hristić“ iz Stanišora sinoć je u leskovačkom Narodnom pozorištu počeo finalni, revijalni deo 10. jubilarnog festivala „Drum dum fest“.

Ove godine po prvi put je dodeljena nagrada za životno delo, koja je pripala Makedoncu Garabetu Tabetjenu, proslavljenom bubnjaru grupe „Leb i sol“.

Kao gošća večeri sa svojim bendom prisutnima se predstavila Bojana Stamenov, koja je ovom prilikom izrazila zadovoljstvo zbog učešća na festivalu.

Milena Ilić, PR Drum dum festa, u svom obraćanju osvrnula se na teške okolnosti u kojima je ove godine organizovan festival.

Prisutne je pozdravila i Marija Rajković, članica kabineta gradonačelnika Leskovca, koja je naglasila da lokalna samouprava prepoznaje značaj održavanja kulturno-umetničkih dešavanja, podsetivši da se ove godine više od 9 odsto sredstava iz budžeta odvaja za oblast kulture.

Svake godine podržavamo ovaj jedinstveni događaj koji makar na kratko briše granice između zemalja bivše Jugoslavije, ali i promoviše mladost, umetnost i kvalitetnu muziku.

Kao predstavnik leskovačkih bubnjara sinoć je nastupio i Peđa Velikov, kao i sastav „Dušan Ivanišević trio“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*