OTVOREN DEVETI SAMIT FOTOGRAFA

U leskovačkom Kulturnom cenru sinoć je otvoren, tradicionalmni, deveti po redu Samit fotografa bivše Jugoslavije. Ova manifestacija koju organizuje Foto klub Leskovac u saradnji sa Leskovačkim kulturnim centrom, a pod pokroviteljstvom  lokalne samouprave, ove godine okupila je više od 50 fotografa iz zemlje i regiona.

Dobitnik  nagrade ovogodišnjeg Samita fotografa “Tomin šešir “ je poznati leskovački  fotograf  Radisav Filipović. Njemu je ovo simbolično priznanje za doprinos u razvoju fotografije i međunarodne saradnje uručio čuveni srpski publicista, umetnik i jedan od najboljih fotografa sa prostora bivše Jugoslavije, Tomislav Peternik.

U naredna tri dana koliko će trajati  Samit fotografa bivše Jugoslavije, više od 50 fotografa iz Srbije i zemalja regiona, kroz svoje objektive zabeležiće prirodne lepote i znamenitosti leskovačkog kraja, a prva destiacija biće im Jašunjski manastiri.

U holu leskovačkog Kulturnog centra posetioci tokom trajanja Samita fotografa mogu da pogledaju i tri izložbe, među kojima je i izložba fotografija ovogodišnjeg dobitnika nagrade “ Tomin šešir “ Radisava Filipovića.