Komisija za rešavanje stambenih potreba izbeglica i interno raseljenih lica raspisala javni poziv za dodelu na korišćenje stana

Komisija za rešavanje stambenih potreba izbeglica i interno raseljenih lica raspisala je Javni poziv za  dodelu na korišćenje stambene jedinice za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima. Javni poziv otvoren je od 12. aprila do 11. maja tekuće godine.

Na raspolaganju je stambena jedinica u zgradi u naselju Slavka Zlatanovića.  Ovaj objekat raspolaže sa 16 stanova namenjenih  interno raseljenim licima i izbeglicama, i još četiri za stanovanje lokalnog stanovništva. Reč je o stanovima koji ne idu u zakup ili na prodaju, već se daju na korišćenje sve dok  pojedinci ne reše  svoje stambeno pitanje.

Pravo učešća imaju lica koja se nalaze u statusu izbeglica ili interno raseljenih lica ili su posedovala taj status a nisu uspela da samostalno reše svoje stambeno pitanje. Takođe, mogu se priajviti lica koja ne poseduju nepokretnost u Republici Srbiji kojom bi mogla da reše svoje stambeno pitanje ili su sprečena da nepokretnost na teritoriji države porekla/AP Kosovo i Metohija, čiji su vlasnici, koriste. Jedan od uslova je da u trenutku kada su stekli status izbeglice ili raseljnog lica nisu otuđili, zamenili ili poklonili svoju nepokretsnost i da do sada nisu učestvovali u stambenim porgramima zbirnjavanja u procesu integraciju RS ili procesu povratka u državu porekla.

Javni poziv objavljen  je na oglasnim tablama Centra za socijalni rad,  Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj Gradske uprave i na internet stranici Grada Leskovca.

Na teritoriji grada Leskovca ima oko 180 lica koja se nalaze u statusu izbeglica i oko 5200 interno raseljenih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*