Otvorena 22. Balkanska smotra mladih strip autora

Dvadeset druga “Balkanska smotra mladih strip autora” počela je sinoć otvaranjem izložbe u galeriji Leskovačkog kulturnog centra.
Zbog vesti o smrti Svetozara Toze Obradovića, jednog od velikana srpskog stripa, manifestacija je otvorena minutom ćutanja.
Na video bimu isred Leskovačkog kulturnog centra sve vreme bile su prikazivane demonstracije radova, nekoliko predavanja i obraćanja velikana devete umetnosti, a ovi sadržaji dostupni su i na internet.
Prema rečima Marka Stojanovića, jednog od organizatora, interesovanje za ovu manifestaciju je veliko, a ona će se održavati uz poštovanje mera i preporuka propisanih od strane Gradskog štaba za vanredne situacije. 
“Leskovac je danas, slobodno možemo da kažemo centar stripa u region, bez da to iko ospori jer jednostavno nijedan strip manifestacija se nije održala ovako na ovaj način, da zaista fizički bude postavljena – rekao je Stojanović uz podsećanje da je  učešće uzelo 2 839 učesnika iz 73 zemlje sa 6 kontinenata.
U okviru ove manifestacije večeras će biti otvorene još dve izložbe: “Dušan Reljić: strip legenda” koja će bitu postavljena  u  izlogu Narodne biblioteke “Radoje Domanović” i “Vek češkog stripa” u galeriji Narodnog muzeja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *