Otvorena nova stalna postavku u Narodnom muzeju Leskovac

Ono što ostane je čovek. Ono što prođe je prošlost, pošlost koja ne prođe je budućnost i budnost“, reči su pesme Branka Miljkovića kojima je svečano otvorena stalna postavka Narodnog muzeja „Leskovac – srpski Mančester“.
Cilj ovog projekta je prikazivanje života grada u jednom od njegovih najznačajnijih perioda od 1878. do 1941. godine. 
Nova faza postavke „Leskovac – srpski Mančester“ rezultat je dugogodišnjeg rada velikog broja ustanova i stručnjaka iz najrazličitijih oblasti.
Uložen je veliki napor da se što realnije prikaže trasformacija orijentalne turske kasabe u moderan grad koji je postao industrijski centar, a da  u tom procesu nije izgubio sopstvenu kulturu. 
Narodni muzej  imao je veliku podršku lokalne samouprave grada Leskovca ali i Ministarstva kulture i informisnja Republike Srbije koje je u protekle dve godine za ovaj projekat izdvojilo 17 miiliona dinara.
Takođe, pored ovog, realizovan je i  veliki broj drugih projekata što je rezultiralo time da ova leskovačka ustanova kulture   postane jedna od najznačajnijih muzejskih institucija u Srbiji koja radi na očuvanju kulturnog i istorijskog nasleđa.
Svi posetioci koji žele da vide novu stalnu postavku muzeja, biće u prilici da to učine od utorka do subote u periodu od 8 do 16 časova. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

POGLEDAJ KOMENTARE