Ove godine grad podržava 26 medijskih projekata

Od 2015. godine, od kada postoji obaveza da lokalne samouprave podržavaju medije putem konkursa za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja, grad Leskovca je po ovom osnovu izdvojio 150 miliona dinara. Ove godine sredstvima u visini od 30 miliona biće podržano 26 projekata medija iz Leskovca, Vlasotinca, Niša i Vranja.

Sa njihovim predstavnicima gradonačelnik Cvetanović danas je u Svečanoj sali grada potpisao ugovore.

Na ovogodišnji konkurs za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja, stigle su 34 prijave,  a odobreno je 26. Komisija koja je odlučivala bila je sastavljena od medijskih radnika- Miodraga Miljkovića iz Niša, Radomana Ilića iz Vranja i Stojana Markovića iz Čačka.

Za podršku u realizaciji projekata i ove, kao i prošle godine opredeljenja je suma od 30 miliona dinara, što je više u odnosu na sam početak realizacije programa sufinansiranja medijskih projekata, kada se izdvajalo 10 miliona.

Inače, ukupna suma koju su mediji potraživali po osnovu ovog konkursa, i ove godine bile je znatno veća od opredeljene i iznosila je 72 miliona dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *