OVE GODINE OKO DVA MILIONA DINARA ZA POBEDNIKE TAKMIČENJA „IZAĐI MI NA TEGLU“

Turistička organizacija grada Leskovca će u subotu, 5. oktobra po šesti  put biti lokalni partner i suorganizator u realizaciji projekta “Izađi mi na teglu”. Organizator manifestacije je asocijacija “Bašta mašta”, a cilj je promocija pripreme ajvara kao jednog od srpskih brendova, navodi se u saopštenju za javnost leskovačke Turističke organizacije.

Ovaj jedinstveni karavan je u prethodih pet sezona obišao je 130 gradova, imao oko 15.000 učesnika i 25.000 proizvedenih tegli ajvara. Celokupan program manifestacije trajaće od 11 do 17 časova u etno kompleksu „Šop-Đokić“.

Broj ekipa koje se mogu prijaviti na ovom nadmetanju u pripremi ajvara je ograničen i organizatori pozivaju sve zainteresovane takmičere da što pre okupe svoje ekipe i prijave se. Takmičarske ekipe po definisanim propozicijama  mogu brojati najmanje dva, a najviše 5 članova. Prijava se vrši u Turističko-informativnom centru  u dvorištu Šop Đokićeve kuće, svakog radnog dana od 8-20 časova.

Zahvaljujući brojnim partnerima i sponzorima uz čiju se pomoć karavan iz godine u godinu razvija, nagradni fond za ovu sezonu biće rekordan i iznosiće oko dva miliona dinara.

Veliko finale koje će okupiti pobednike iz svih gradova, održaće se 12. oktobra u Beogradu gde će vlasnik recepta za pobedu biti krunisan za kralja ajvara  i poneće titulu najboljeg ajvar majstora u 2019. godini.