Ove godine poginulo pet vozača traktora u saobraćajnim nesrećama i jedan putnik

Od početka ove godine u saobraćajnim nesećama u Republici Srbiji poginulo je pet vozača traktora i jedan putnik u traktorskoj prikolici, a na šumskim putevima i njivama život je u nesrećama izgubilo devet osoba, pokazuju podaci Uprave saobraćajne policije. 

S obzirom na to da se najveći broj saobraćajnih nezgoda u kojima su stradali vozači traktora događa u vreme kada su u toku poljoprivredni radovi, Ministarstvo unutrašnjih poslova, apeluje na vozače traktora i drugih radnih mašina da se dosledno pridržavaju svih saobraćajnih propisa i time sačuvaju svoj život, navodi se u saopštenju za javnost MUP-a.

MUP apeluje na vozače traktora da poštuju mere bezbednosti, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, kao i da sa obradivih površina i zemljanih puteva na kolovoz ne iznose blato i uključuju se kada se uvere da je to bezbedno.  Takođe, da redovno obavljaju tehničke preglede, da im svetlosno-signalni uređaji budu ispravni, kao i uređaji za spajanje vučnog i priključnog vozila, i da koriste žuto rotaciono svetlo u uslovima smanjene vidljivosti i noću. 

U saopštenju se naglašava i da je traktorom zabranjeno vući više od dva priključna vozila, tako da u priključnom vozilu koje vuče traktor može biti najviše pet osoba, a u tovarnom prostoru motokultivatora tri.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje i na ostale učesnike u saobraćaju da budu dodatno oprezni i da posebnu pažnju obrate na vozače traktora i drugih radnih mašina, zaključuje se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *