Ove godine skoro duplo više penzionera iz Leskovca dobilo pravo na besplatan odmor u banji

Pet stotina sedamdeset tri penzionera sa područja Jablaničkog okruga dobila su pravo na desetodnevnu besplatnu rehabilitaciju u jednoj od pet banja u Srbiji, što je skoro duplo više u odnosu na prošlu godinu.

Najveće interesovanje i ove godine je bilo za Sijarinjsku banju, a odmarališta koja su takođe mogli da odaberu su Niška, Bujanovačka, Prolom i Sokobanja.

Za razliku od prošle godine, kada je pravo na besplatnu rehabilitaciju u banjama ostvarilo oko 200 penzionera sa područja grada Leskovca, ove godine je ta brojka znatno veća i iznosi 383. Broj penzionera sa područja opštine Vlasotince koji su se našli na ovom spisku je 78, u Lebanu 58, Bojniku 28, Medveđi 20 i Crnoj Travi 6.

Na konkurs se ove godine prijavilo 1400 penzionera, a pravo da konkurišu imali su oni koji ranije nisu koristili ovu pogodnost i čija su primanja manja od 29 300, kojih je najviše na jugu Srbije. Pored visine penzije, prilikom rangiranja uzimana je u obzir dužina radnog i penzijskog staža.

Spisak penzionera koji su ostvarili pravo na besplatnu rehabilitaciju u banjama zainteresovani mogu pogledati na oglasnoj tabli u Domu penzionera u Leskovcu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *