Penzioneri mogu da se prijave za besplatnu rehabilitaciju do 25. januara

Pravo na besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima, u trajanju od 10 dana, imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija, koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije i čija visina penzije iznosi do 39.850 dinara. U leskovačkom Udruženju penzionera ističu da je prijava za upućivanje na rehabilitaciju počela danas, te da će trajati do 25. januara.

Osim penzije, koja treba da bude u visini do 39.850 dinara, još neki od glavnih uslova su da korisnici penzija nemaju druga lična primanja, kao i da nisu koristili rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima, u protekle četiri godine. Takođe, pravo na ovu uslugu imaju i oni korisnici, koji penziju primaju iz inostranstva, objašnjava Dragan Dinić, predsednik Udruženja penzionera u Leskovcu, uz konstataciju da se članstvo u penzionerskim organizacijama neće uzimati u obzir.

Pored penzionog čeka, odnosno dokaza o visini penzije iz inostranstva, potrebno je podneti i popunjenu prijavu sa izjavom, koja se može preuzeti u prostorijama leskovačkog Udruženja penzionera, dok medicinska dokumentacija nije obavezna.

Konačna rang lista onih, koji ispunjavaju uslove oglasa biće objavljena krajem februara, odnosno početkom marta meseca, dodaje Dinić.

Korisnici penzija sa područja grada Leskovca, mogu da se prijave za rehabilitaciju u specijalnim bolnicama, koje se nalaze u Sijarinskoj, Niškoj, Vranjskoj, Bujanovačkoj, Lukovskoj, Prolom i Sokobanji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *