Pet šlepera flaširane vode stiglo u Vlasotince

Pet šlepera flaširane vode stiglo je danas u Opštinu Vlasotince, nakon što se ova lokalna samouprava suočila sa problemima u vodosnabdevanju. Ova donacija omogućena je uz pomoć Vlade Republike Srbije i ministra bez portfelja zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Novice Tončeva koji je danas i posetio Vlasotince.

Ovo neće biti jedina donacija, pa će kako je najavljeno, već u utorak stići još pet šlepera vode. Na sastanku, koji je održan danas, bilo je reči i o drugim vidovima pomoći koji bi mogle da uslede u narednom periodu.

Nakon vremenske nepogode koja je zadesila ovaj kraj, donacija stigla je u pravom trenutku, i biće raspodeljena stanovnicima u što kraćem roku istako je Bratislav Petrović, predsednik Opštine Vlasotince.

Usled oštećenja brane i vodozahvata na Vlasini, 24.000 stanovnika ostalo je bez zdrave pijaće vode, a prema rečima Milana Jovića, predsednika Skupštine opštine Vlasotince lokalna samouprava čini sve kako bi stanovnici što pre dobili vodu za piće.

Od 11. januara, stanovnici Opštine Vlasotince vodom za piće snabdevaju se iz cisterni, a od juče za ostale potrebe uključena je i tehnička voda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *