Pijaca udvostručila prihode

pijaca-3

Leskovac – Leskovačko Javno preduzeće „Pijaca“ početak sezone dočekalo je spremno sa  uređenim zelenim pijacama,  higijenom podignutom na viši nivo, uniformisanjem robe i mesta njene prodaje, a na zelenoj pijaci na Niškoj ulici i sa napravljenim protiv požarnim putem.

Efekti su već evidentni što se može videti po podatku da je na Kvantaškoj pijaci naplata povećana za preko 100 posto. U martu porošle godine prihod sa Kvantaške pijace iznosio je 400 hiljada dinara, a ove preko 900 hiljada.

Kako prihodi sa ove pijace učestvuju u punjenju budžeta Javnog preduzeća „Pijaca“ sa 30 do 35 posto uloženi trud u prethodnom periodu se i te kako isplatio, kazao je direktor Zoran Milošević.

Trudićemo se da se ova dinamika nastavi kako bi preduzeće moglo da se izvuče iz loše finansijske situacije u kojoj se nalazi s obzirom da je 2013. godinu završilo sa gubitkom od 28 miliona dinara, ističe Milošević.

pijaca

-Tako da je predamnom vrlo ozbiljan posao da saniram taj gubitak, da uredim plate i vratim 10 miliona dinara kredita koji sam zatekao. Juče smo isplatili poslednju ratu jednog kredita ali ostao je još jedan. Iskreno se nadam da će sa poslovanjem, sa kojim smo krenuli Pijaca vrlo brzo stati u red vodećih komunalnih sistema, kazao je direktor Zoran Milošević. 

Sve prihode crpećemo iz unutrašnjih rezervi Pijace jer je dosadašnja praksa pokazala da nisu sve tezge i kocke bile pokrivene ugovorom i to se neće primenjivati nadalje, izričit je direktor Milošević i dodaje da će pravilno poslovanje i u tom delu povećati prihod firme za 30 posto.

-Bilo je situacija da zakupac zakupi tri tezge, a koristi pet. Kako je u tom slučaju išao “tok novca” ne mogu da znam ali ta praksa je ukinuta. Sada je tolerancija po tom pitanju na nultom nivou, naplata je revnosnija, prihod se povećava, a obim posla je ostao isti. Samo u martu, po ovom osnovu, naplaćeno je milion i 700 hiljada dinara, kaže Milošević.

Odlukom menadžmenta zakupci tezgi na pijaci u naselju Dubočica i dalje neće plaćati trošarinu kako bi je učinili funkcionalnijom mada je vreme pokazalo da otvaranje ove pijace nije bio opravdan potez.