Počela distribucija paketa pomoći za penzionere i socijalno ugrožene

Prvih 5000 paketa sa osnovnim životnim namirnicama, od ukupno 29 360 koliko će u narednim danima biti podeljeno penzionerima sa primanjima do 30 hiljada dinara i socijalno ugroženim licima, pripremljeno je, a sutra će biti i dodeljeno stanovnicima grdeličkog i manojlovačkog kraja.

Inače za ovu namenu iz budžeta grada u 2022. godini izdvojena je suma od 28,7  miliona dinara. Sam proces pakovanja i ove godine obavljaju zaposleni iz gradske uprave, javnih i javno-komunalnih preduzeća i volonteri u zgradi Plavog paviljona.

I ove godine paketi sa osnovnim životnim namirnicama najpre će biti uručeni stanovnicima udaljenih područja, a potom i  gradskih naselja. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović podsetio je da je ova akcija krenula pre dve godine u jeku epidemije virusa korona, ali da će i nadalje biti nastavljena.

Pojedinačna vrednost svakog paketa je oko 1000 dinara, a podela će se vršiti preko članova mesnih zajednica.

Inače, do sada je za podelju više od 56 hiljada paketa utrošeno 37,4 miliona dinara. Firma koja je prošla na tenderu za nabavku osnovnih životnih namirnica je Popadić komerc iz Kragujevca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *