Počela isplata subvencija za poljoprivrednike

Danas je počela isplata sredstava poljoprivrednicima koji su ostvarili pravo na subvencije Grada Leskovca, dok će tradicionalna podela ugovora ove godine, zbog poštovanja epidemioloških mera, izostati.

Tokom dana je na račune 172 poljoprivrednika iz vučjanskog kraja uplaćeno 3,7 miliona dinara, navodi se u saopštenju za javnost kabineta gradonačelnika Leskovca.

Ove godine je, zbog velikog interesovanje poljoprivrednih proizvođača, predviđena suma od 30 miliona dinara rebalansom budžeta povećana je na 34,5 miliona dinara za ukupno 994 korisnika.

Poljoprirednici iz Vučja i okolnih sela najveće interesovanje pokazali su za nabavku nove opreme za voćarstvo, s obzirom na to da su  prirodni uslovi ovog kraja, klima i zemljište, povoljni za gajenje voća.

Lokalna samouprava visoko vrednuje trud, rad i znanje koje poljoprivredni proizvođači ulažu u svoju proizvodnju i zato svake godine izdvaja značajna sredtva za stvaranje dobrih uslova za njihov rad, navodi se u saopštenju za javnost, uz podsećanje da je od 2013. godine skoro 6300 poljoprivrednika podržano sa 216,5 miliona dinara.

Istovremeno je u proteklom periodu u sveukupno poboljšanje uslova rada, u atarske puteve, komasaciju i elektrifikaciju polja investirano ukupno 250 miliona dinara.

Grad Leskovac na čelu sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem će i ubuduće poljoprivrednicima biti oslonac i podrška u nadi da će dobitnici subvencija unaprediti i povećati proizvodnju, zaključuje se u  saopštenju za javnost kabineta gradonačelnika Leskovca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*