Počela prijava za besplatnu rehabilitaciju u banjama

Prijava penzionera za desetodnevnu  besplatnu rehabilitaciju u banjama u Srbiji je počela i trajaće do 21. aprila. U Leskovcu je prijavu moguće izvršti  u Domu penzionera u periodu od 8 do 13 sati.

Podsetimo, samo u prošloj godini  od prijavljenih 1300, pravo na besplatnu rehabilitaciju ostvarilo je 300 penzionera sa teritorije Leskovca.

Pravo na  rehabilitaciju imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija, sa prebivalištem na teritoriji Srbije, čija penzija iznosi do 30.978 dinara, i koji nemaju druga lična primanja.

Treba napomenuti da se mogu prijaviti svi sem korisnika vojnih penzija. Rang lista penzionera koji ispunjavaju uslove  biće objavljene 21. radnog dana od dana isteka oglasa.

Jedan od uslova je i da penzioneri nisu koristili  besplatnu rehabilitaciju u protekle dve godine.  Neophodno je dostaviti i medicinsku dokumentaciju.

Nakon  što Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje objavi konačnu rang listu drugostepena komisija određuje u kojoj banji će penzioneri boraviti 10 dana.

U Leskovcu ima oko 35.000 penzionera. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*