Počela sa radom još jedna Kovid ambulanta u Leskovcu

U poslednjih desetak dana u Kovid ambulanti u Leskovcu povećan je broj pregleda i registrovanih obolelih. Zbog toga je na drugom spratu   Zdravstvene stanice broj 3, gde je bila Služba kućnog lečenja i nege, od danas počela s radom i druga Kovid ambulanta.

Kako se očekuje, u saradnji sa Vojskom Srbije, u blizini ove zdravstvene stanice biće postavljen i šator za pacijente. Inče, u toku jučerasnjeg dana u Kovid ambulanti obavljeno je 210 pregleda.

Rukovodstvo Doma zdravlja donelo je odluku da izmesti Službu kućnog lečenja i nege i u ovom prostoru formira još jednu Kovid ambulantu. Potreba za dodatnim kapacitetima je u skladu sa povećanim brojem ljudi koji oboljevaju i koji u toku dana posete lekara zbog simpotoma korona virusa.

U Kovid ambulanti u Leskovcu, testiranje  na korona virus obavlja se sa tri vrste različitih testova, među kojima su i najnoviji antigeni testovi.

Od ukupnog broja pacijenata koji su juče pregledani, skoro polovina, odnosno 90 osoba, imalo je simptome korona virusa. Kovid ambulante rade od 7 do 20 časova, a nakon ovog vremena svi koji imaju tegobe mogu da se obrate prijemno trijažnom odeljenju Opšte bolnice Leskovac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*