Počeli najteži radovi na izgradnji gradskog trga u Leskovcu

Na prostoru Gradskog trga danas su počeli radovi na izgradnji pozornice koji, prema rečima Novice Nikolića, direktora Javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja“ čine najteži deo posla kada govorimo o ovom projektu. Nadležni ističu da će sve biti završeno u roku, a ovo gradilište danas je obišao i gradonačelnik Leskova Goran Cvetanović.

Radovi se odvijaju po dinamičkom planu, a s obzirom na to da je u početku izvođač probijao rokove, stagnacija  u izvođenju koja je usledila zbog vanrednog stanja, neće uticati na pomeranje datuma za završetak izgradnje trga.

Uporedno sa iskopom za izgradnju pozornice, radiće se i izgradnja tehničkih prostorija za opremu koja će regulisati rad fontane, sistema za zalivanje i elektroenergetskih instalacija.

Ovim radovima je prethodila stabilizacija tla na većem delu trga.

Radovi se izvode na osnovu projekta za izvođenje, odnosno na glavnog projekta. Među najznačajnijim nadzemnim radovima, kako objašnjava Suzana Grebenarević, glavni projektant, je postavljanje granitnih ploča, a u kasnijim fazama, između ostalog, uslediće sadnja zelenila i postavljanje klupa koje će biti na obodima svih zelenih površina.

Plan je i da se izgradi fontana, podest za spomenik, i postavi sam spomenik.

Ukupna vrednost radova na izgradnji Gradskog trga iznosi 223 miliona dinara,a plaćanje prema izvođaču radova obavlja se na osnovu overene situacije i ostvarenih radova na terenu.

Gradoančelnik Leskovca Goran Cvetanović navodi da je uveren da će Leskovac imati jedan od najmodernijih trgova u Srbiji.

Gradski trg biće izgrađen na površini od 8 600 kvadrtnih metara, a zajedno sa trotoarskim površinama zauzeće prostor od 11 300 kvadratnih metara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *