POČELI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI PUTA OD LESKOVCA DO VLASOTINCA, ROK ZA ZAVRŠETAK 11 MESECI

Radovi na rehabilitaciji državnog puta prvog B reda, od Leskovca prema Vlasotincu, za koje „Putevi Srbije“ izdvajaju 283,3 miliona dinara, biće završeni za 11 meseci, rečeno je na konferenciji za novinare održanoj povodom početka njihovog izvođenja na ulazu u Nomanicu. Planirana je rekonstrukcija ukupno šest i po kilometara na ovoj deonici.

Negde do kraja leta naredne godine putni pravac koji vodi od Leskovca do Vlasotinca dobiće potpuno drugačiji izgled, a stara kaldrma biće zamenjena novim asfaltom.

Kako je pred izvođačima zahtevan posao koji podrazumeva  pripremne, zemljane, radove na kolovoznoj konstrukciji, potom na odvodnjavanju, hidrotehničkim objektima i mostovskim konstrukcijama, radove na izmeštanju stubova rasvete i telekomunkacija, kao i radove na saobraćajnoj signalizaciji, rok za njihov završetak je gotovo godinu dana.

Radovi na rehabilitaciji puta od Leskovca prema Vlasotincu, rezultat su dobre saradnje između grada i Javnog preduzeća „Putevi Srbije“. Iz ovakve saradnje proistekla je i rekonstrukcija putnog pravca koji vodi od Leskovca prema Brestovcu, ali i obnova dela Bulevara Nikole Pašića za šta je izabran izvođač i njen početak očekuje se u tekućoj godini.

“Zahvaljući svim ovim radovim važni prilazni putevi ka Leskovcu dobiće potpuno drugačiji izgled, a osim toga biće i bolja povezanost sa Koridorom 10 – rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Izvođač radova na rehabilitaciji državnog puta prvog B reda od Leskova prema Vlasotincu je preduzeće Trejs Srbija.