Počeli radovi na uređenju kanala Tulovske reke

Decembra prošle godine počeli su pregovori o kapitalnom projektu uređenja rasteretnog kanala Tulovske reke, nakon čega su usledili izrada  projektne dokumentacije i uređenje terena, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je danas obišao početak radova na uređenju kanala. Rok za završetak poslova je 7 meseci, a ako vremenski uslovi to dozvole, projekat će možda biti realizovan i ranije, rečeno je ovom  prilikom.

Ukupna vrednost projekta uređenja kanala u dužini od  2,4 kilometra je 45 miliona dinara. Polovinu ovog iznosa finasira Javno preduzeće  „Srbija vode“, a preostalih 25 miliona grad Leskovac. Prema oceni gradonačelnika Cvetanovića reč je o kapitalnoj investiciji.

U poslednjih nekoliko godina u Leskovcu i okolini nije bilo većih neprilika koje su prouzrokovane poplavama, a nakon završetka i ovih radova, problem plavljenja biće trajno rešen, mišljenja su izvođači radova.

Ovom prilikom naglašeno je da se očekuje i dogovor sa Vladom Republike Srbije, odnosno preduzećem „Srbija vode“, da održavaje kanala ove, inače jako plavne reke, pređe u njihovu nadležnost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *