Počelo prijavljivanje za uključivanje u sistem dualnog obrazovanja

Zaintersovani poslodavci koji žele da se uključe u dualni model obrazovanja za narednu školsku godinu mogu podneti prijavu, putem portala Privredne komore Srbije.

Od sledeće, školske 2023/2024. godine, u ponudi za realizaciju po dualnom modelu će se naći ukupno 72 obrazovna profila iz različitih područja rada, među kojima je 8 novih: elektrotehničar energetike, tehničari dizajna grafike, drumskog saobraćaja, hortikulture, grejanja i klimatizacije, nautički tehničar – rečni smer, tapetar-dekorater i cvećar-vrtlar.

Lista svih obrazovnih profila koji su u ponudi za realizaciju po dualnom modelu nalazi se na portalu dualno obrazovanje.rs. Prijave poslodavaca su otvorene do 30. novembra 2022. godine.

Prilikom prijavljivanja, osim kreiranja profila kompanije, poslodavci podnose Izjavu o spremnosti za uključivanje u dualno obrazovanje i Zahtev za akreditaciju. Prateću dokumentaciju za akreditaciju poslodavci dostavljaju najkasnije do 15. decembra, elektronskim putem na mejl: snezana.radivojevic@pks.rs ili na adresuPKS-RPK Leskovac, ul. Stojana Ljubića br. 12, Leskovac.

Sve prijave koje sa drže potpunu dokumentaciju biće objedinjene u Plan potreba privrede koji PKS zvaničnim putem dostavlja Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Konačnu odluku o strukturi upisa i odobrenim dualnim profilima doneće MPNTR objavljivanjem Konkursa za upis učenika u srednje škole, koji se očekuje krajem marta 2023. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *