Počeo Festival scenskih minijatura u Leskovačkom kulturnom centru

U okviru  šestog  Festivalu scenskih minijatura  koji je počeo danas u leskovačkom Kulturnom centru,  posetioci  će imati  priliku da  pogledaju  dramolete, igrokaze,  nastupe plesnih grupa  i pantomimičare , uzrasta od 5 do 15 godina iz svih krajeva Srbije. Ovogodišnji  Festival scenskih minijatura ministarstvo kulture podržalo je sa  250 000 dinara .

Na ovogodišnjem, šestom Festivalu  biće izvedeno  19 predstava i 5 minijatura. Kako ističu organizatori, Festival scenskih minijatura  zauzima značajno mesto na mapi kulturnih dešavanja u Srbiji s obzirom na to da ima za cilj podsticanje dece da se bave scenskim izrazom.  Pored grupa iz Leskovca i ove godine predstaviće se mališani iz brojnih gradova Srbije, a po prvi put nastupiće i deca iz Kosovske Mitrovice.

Pored scenskih minijatura posetioci Festivala imaće priliku  da pogledaju i izložbu ilustracija Biljane Mihajlović, a biće upriličeno i druženje sa  piscima za decu Brankom Stevanovićem, Robertom Takaričem i Stefanom Tićmijem.

Na Festivalu koji traje do 28. novembra  biće  dodeljene nagrade za najbolje minijature, ali i za režiju, kostim, masku, scenski pokret i izbor muzike .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *