Počeo LEDAMUS

LEDAMUS

Leskovac- Šesti Leskovački dani muzike svečano su otvoreni sinoć u Narodnom pozorištu. 

Ovogodišnji LEDAMUS, čiji je organizator Muzička škola „Stanislav Binički“, a pokrovitelji Ministarstvo kulture i Grad Leskovac, otvorio je gradonačelnik Goran Cvetanović.

LEDAMUS je prvi put održan 2009. godine kao izraz želje uposlenika Muzičke škole „Stanislav Binički“ da Leskovac ima festival na kome će publika moći da upozna poznate umetnike iz zemlje i inostranstva ali i leskovačke izvođače, rekla je u obraćanju prisutnima direktorka škole Biljana Miljković.

Prve festivalske večeri nastupili su Kamerni orkestar „Amorozo“ i Akademski hor SKC iz Niša sa solistima Draganom Mitić i Nadom Jovanović, a pod dirigentskim voćstvom Zorana Stanisavljevića.

Sutra će u Muzičkoj školi biti održana radionica za flautiste pod vođstvom medijatora Dejana Gavrića iz Nemačke; potom za klaviriste sa medijatorom Vladimirom Miloševićem, a onda i za učenike Džez odseka škole sa kojima će raditi Jovan Maljoković iz Beograda. 

U Narodnom pozorištu od 19 časova na programu LEDAMUS – a je koncert Gradskog hora „Zvezdice“, a od 21 čas u Klubu ABC „Safir“ džez muzike.